PHOTODIARY – valokuvapäiväkirja

Tämä sivusto on omistettu valokuvapäiväkirjalle ja kaikkeen siihen liittyvään koulutukselliseen aineistoon. Valokuvapäiväkirja on toiminnallinen menetelmä, joka perustuu reflektointiin valokuvaa hyödyntäen. Se ei poissulje sanallista reflektiota mutta tuo kuvan yhdeksi reflektion elementiksi ja assosiatiiviseksi työkaluksi.

PHOTODIARY- eli valokuvapäiväkirjamenetelmä tarkoittaa valokuvan käyttämistä ajattelemisen apuvälineenä henkilökohtaisella tasolla päiväkirjamuodossa. Päiväkirjaan liittyy olennaisena tekijänä säännöllisyys ja jatkuvuus.
Valokuvapäiväkirja voi sisältää vain valokuvia tai sen rinnalla voi hyödyntää myös tekstiä. Usein valokuvapäiväkirjan pitäminen laukaisee myös tarpeen sanalliseen reflektointiin. Sanat tulevat kuin itsestään, kun on ensin käsitellyt asiaa visuaalisesti. Kuva ja sana sopivat hyvin yhteen ja ne tukevat toisiaan. Sana tukee ennen kaikkea kognitiivista (tietoon perustuvaa) ajattelua ja kuva affektiivista (tunteeseen perustuvaa) ajattelua. Yhdessä ne muodostavat kokonaisuuden joka on suurempi kuin osiensa summa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *